maandag 18 februari 2013

Op de lange latten...

Deze quilttop:


ging nog niet zo lang geleden op de lange latten. En voor iedereen die nu denkt: die is gek, met quilt en al gaan skiën................ Wees gerust, ik kan niet skiën. Wat ik wel kan is quilten!
Hier zie je de bekende truc die het mogelijk maakt om op een eenvoudige manier, in je eentje, een grote quilt te sandwichen.Je begint met het oprollen van de top op een lange lat. Hetzelfde doe je met de stof voor de achterkant van je quilt. Zorg er voor dat de stof en de top recht en glad op de latten worden gerold. Leg de lat met de achterkantstof (met de goede stofkant naar beneden!) op de tafel. Rol de lat een klein stukje af. Leg de batting op de afgerolde achterkant. Leg nu de lat met de opgerolde top recht op de achterkant en batting. Rol ook deze lat een stukje af. Alles ligt nu glad op elkaar en is klaar om geregen te worden! Ga er rustig bij zitten en rijg de top, batting en achterkant aan elkaar. Stuk geregen? Rol de onderste lat verder af, zorg dat de stof weer glad ligt, leg de batting er weer op en rol een stuk van de quilttop over het geheel. Controleer of alles glad ligt en ...... rijgen maar!Klaar met rijgen? Tijd voor het quiltwerk!
                                                              Wordt vervolgd....................2 opmerkingen:

Shirley zei

Hij is zo gaaf, zo mooi geworden, en wat heerlijk dat de tafel lang genoeg is om hem op de latten te rollen en zo te sandwichen. Ideaal he. En wat slim om de drakenquilt te wassen, om daarna zonder problemen hem verder te kunnen doorquilten. Had je de bies er daarom om gezet, om te kunnen wassen, of zat hij er al om en besloot je toen dat hij nog meer quiltwerk kon gebruiken? Ga je hem bij de QKers nog showen?

Gonny zei

Wat een geweldig effect met 'simpele'blokken. Ook zo heerlijk fleurig.
Met latten de quilt rijgen heb ik ook een keer gedaan maar vanwege de grote had in de achterkant een naad van boven naar beneden. NOOIT doen want door het oprollen kreeg ik een dikke midden-gebeuren en uiteindelijk wat valse plooitjes. Als ik het nog een keer doe maak ik een naad van links naar rechts, dat geeft maar één keer een hobbeltje!