dinsdag 26 augustus 2014

Deze zomer....

Deze zomer werd er natuurlijk niet alleen maar gefietst en gezwommen, er werd ook flink wat gefröbeld. 


Deze hexagonen zag je al eerder, er kwamen er in de vakantie weer een aantal bij. Eenmaal besmet met het virus is het moeilijk stoppen nietwaar? ( ah, nog een paar...).


Naast de hexagonitis maakte ik maar weer eens een uitstapje richting het breien. Op verzoek van Geert staat er een wintertrui op de pennen. 


Het wolletje heeft hij zelf uitgezocht.


 Ik gebruik het garen Fabel van Drops, het geeft een mooi resultaat en het breit fijn.

Deze rippleblanket is  halverwege. Hij wordt gemaakt in het kader van deze oproep:

Het plan is om voor de winter 2014/2015 een flink aantal warme dekens op te sturen naar de Stichting Charis, die hulp biedt aan de zigeuners in Floresti in Roemenië. Wonend in huisjes, die vaak niet veel meer zijn dan een bouwval, waar wind en kou vrij toegang hebben, is het (hart-)verwarmend om weg te kunnen kruipen onder een deken die speciaal voor jou gemaakt is. Baby-, kinder-, en/of éénpersoonsdekens zijn welkom. De dekens mogen gebreid of gehaakt worden. Voor de liefhebbers van quilten; ook dat behoort tot de mogelijkheden. Breng gerust al uw handwerkende familieleden en kennissen op de hoogte van deze actie. Wellicht een leuk idee om met een groep aan de slag te gaan? 

De actie loopt tot en met 18 oktober 2014. Inleveren/opsturen naar Ineke van de Lagemaat, Papaverlaan 46, 2751 CD Moerkapelle
 

Nog even doorwerken dan kan hij samen met de andere dekens, die door leden van de Hoogeveense Bee zijn gemaakt, richting Roemenie.

1 opmerking:

Jantine zei

Zo he, jij hebt hard gewerkt! Ziet er allemaal goed uit.