dinsdag 13 september 2011

Afscheid van de zomer..........

Een week geleden zijn bij ons de scholen weer begonnen. De zomervakantie is weer voorbij. Maar ik had warempel het idee dat ik zó de herfst instapte! De storm van vorige week heeft flink huisgehouden in onze tuin en daar bleken een aantal zaken niet tegen bestand. Kijk maar even mee:
En hier kwam hij vandaan ;-)
Ach ja, onze verdrietige parasol.......... laat letterlijk de kop hangen nu de zomer voorbij is........... gaat dus geen dienst meer doen...........
Alles leuk en aardig, maar zo'n ravage moet wel weer worden opgeruimd. Een gedeelte van de takken (behoorlijk dikke stammen) kunnen deze winter de kachel in en zijn dus in het houthok geparkeerd. De rest tot houtsnippers vermalen voor op de tuin composthoop. Natuurlijk is een tuin niet alleen maar kommer en kwel, deze tijd van het jaar heeft zeker zijn charme. Het is oogsttijd! De bramenjam zit inmiddels in de potten, de pompoensoep in de vriezer. Ook de bietjes moesten er aan geloven. Gelukkig had ik hulp van twee tuinkabouters:
En, hoor ik je denken, is er niets op het quiltfront gebeurd deze zomer? Nou, eerlijk gezegd niet zo gek veel. Dit was al het machine werk wat ik deze zomer heb gedaan:
Een kleine 70 luizenzakken van school controleren en repareren! De rest van de tijd heeft mijn naaimachientje ook vakantie gehad. Gelukkig was er nog wel het handwerk van de klosjes. Er waren er genoeg voorbereid om mee te nemen naar de camping. Al met al kwamen er zo toch weer een aantal bij. Hier zijn ze:
45 klosjes! En, herken je de stofjes van de klosjes aan de rechterkant? Precies! het palet van Jinny Beyer. Jaren terug had ik een pakketje 10x10tjes aanschaft van het palet van J.B.. Bij de Quiltnaald in Brielle notabene! Nu, dan heb je gelijk een idee hoe lang dit er al lag. Deze vakantie de stoute schoenen maar aangetrokken en alle mooi met zwart contrasterende lapjes er tussenuit gevist, afgetekend en geknipt. Tja, wie wat bewaart die heeft nog eens wat nietwaar? ;-)))

3 opmerkingen:

Henny zei

Ha Anne Claudine,
ik dacht al waar blijft ze ;-).
Lekker al die luizenzakken, de rest van de moeders kan niet naaien zeker?
45 klosjes de hele zomer, niet gek! hoeveel heb je er nu totaal? en hoe is het met je vingerhoedjes?
tot ziens, Henny

Jantine zei

Wat een ravage! Dat was wel een werk.
70 luizenzakken, ga er maar aan staan, ik zou er van te voren al tegenop zien.

Shirley zei

Zonde zeg in de tuin, je hebt er weer je handen vol aan. Een zalige oogst zie ik, mmm, smaakt extra lekker uit eigen tuin. Ik snpoep af en toe nog van een eigen aardbeitje en framboosje, zalige nakomertjes. mooie klosjes!