woensdag 7 maart 2012

Sterren.......

Soms, als er veel is om over na te denken, kan het lijken alsof je hoofd 'overstroomt'. Ik vind het dan prettig om met mijn handen te gaan werken, heerlijk in de tuin bezig te zijn of quiltwerk ter hand te nemen. Dat laatste heb ik maar eens letterlijk genomen. Het was al een hele tijd geleden dat ik iets met de hand heb gequilt. Niet dat er geen tops liggen te wachten (keuze genoeg) welnee, soms moet je ook gewoon voor iets in de stemming zijn (toch?).
De afgelopen week had mooie dagen genoeg om de kriebels nog eens extra te doen opborrelen.
Niet alleen voor dit:

Maar ook zeker voor zoiets:


Met deze sterrenquilt ben ik gestart toen ik in verwachting was van Geert. Tijdens de opname met verplichte bedrust in het ziekenhuis zijn er aardig wat sterren bijgemaakt. Na het spektakel rondom de geboorte is het hele zootje zo achter in de kast gemikt om er een aantal jaren (!) later pas weer uit te komen. Je snapt wel dat het oorspronkelijke plan om dit als een quiltje voor op het ledikantje te gebruiken niet echt meer gaat werken. Meneertje Geert is inmiddels al uit zijn kleuterbed aan het groeien en vindt dat hij toch echt een 'gewoon' bed moet hebben. Een beetje gelijk heeft hij wel, die zesjarige wijsneus...........
Maar toch, die sterrenquilt moet ook een keertje af, al is het maar om aan de muur te hangen of dit keer netjes in de kast te leggen. Dus werd de top voorzien van vulling (Hobbs) en een achterkant.
Soms rijg ik quilts, soms plak ik ze. Zoals je ziet is hier sprake van de laatste variant. Dit doe ik bij voorkeur buiten op de tuintafel. Dat scheelt een hoop plakkerige, vies ruikende nevel in huis..............
's Avonds het tekenblok, potlood en passer maar eens ter hand genomen en malletjes voor het quilten gemaakt. Overnemen op paternoplaat, netjes uitknippen en klaar is Klara.













Daarna netjes de patroontjes overnemen op de stof:


Het goede gereedschap in stelling brengen:



 't Is altijd weer even wennen, op een oude lap even wat broddelen en oefenen, een soort van aanloopje nemen......

 Ja hoor, ik kan het nog!!!


The last few days I spent some time handquilting. Off course first I basted the quilt. 
I started this quilt during the pregnancy of my son Geert. Now it's time to finish this one! Geert is already six years old !
To be continued.........................

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Neem je de quilt woensdag als affo mee? ;-)

bineke zei

mooie quilt , prachtige kleuren,

Hermie zei

je bent het niet verleerd, ze zien er leuk uit hoor.

Jantine zei

Wat een leuk quilt patroon in die 6 hoeken, dat past er prima bij! Goed om deze quilt toch af te maken.