vrijdag 19 oktober 2012

'Nee hoor, ik begin er niet aan!'

Afgelopen dinsdag had ik een afspraak in Amsterdam. Een meer dan goede reden om het nuttige met het aangename ter verenigen............. even buurten bij haar
Deze huisjes gingen mee op stap:

Tijdens het laatste bezoek aan de winkel waren de cornerstones met veel wikken en wegen uitgezocht (stof voor de sashings had ik al). Dus even showen hoe het voorlopige resultaat (reepjes huizen, oftewel kleine straatjes ;-)  ) er uit komt te zien. 
En de reactie?


'Oh, leuk, Oh, wat kriebelt het..... Nee hoor, ik begin er niet aan.....echt niet......' Om zacht te eindigen met 'maar ze zijn zo leuk'............   Wordt vervolgd Merel???

Nog zoiets leuks. Gisteren werd er een pakketje bezorgd. Geert mocht helpen uitpakken. 'Wat is het mam, wat zit er in?' Hoezo nieuwsgierig ;-) ' oh een koffertje'..............  Tja..... Totdat het koffertje geopend werd!


 'Mam, een naaimachientje! Nog een kleintje!'(De Singer staat hier bekend als 't kleine naaimachientje of het kleintje).

Ze komt uit 1955 (volgens het originele aankoop- en garantiebewijs).Vandaag hebben we haar eens grondig onder handen genomen. Naast een poetsbeurt werd ze uitgebreid van nieuwe olie voorzien. Dat bleek tevens een goede manier om het mechaniek te bestuderen. Ze heeft nl. geen spoeltjes maar een soort van propellertje onder de steekplaat. Nadat ik even had gecheckt of alles het naar behoren deed mocht Geert het uitgebreide proefdraaien (het gedeelte zonder elektra) voor zijn rekening nemen:
En ja hoor, alles werkt prima!

Wij vermaken ons de komende tijd wel met dit nieuwe 'oude kleintje'.

Fijn weekend allemaal!

3 opmerkingen:

inge zei

twee keer leuk, dat machientje en het bezoek aan Merel

Shirley zei

Gezellig, bij Merel op bezoek, en wat een leuk naaimachientje heb je n u te pakken! En wat een prachtige foto van jou met Geert, uitvergroten tot posterformaat!

Jantine zei

Ik ben benieuwd wanneer de eerste huisjes bij Merel op haar blog komen ;-). Leuk klein mini machientje en dan die trotse knul en nog trotsere mama...