maandag 17 december 2012

Kleine operatie

Het kriebelde de afgelopen week. Kerst staat voor de deur en ik had zin om iets te maken. Geen probleem zou je zeggen. Aan de slag! Nou, nee..... Ik heb n.l. geen kerststofjes. Een quiltster die geen kerststofjes heeft??? Bestaat dat???  Ja heus, ze bestaat. Ik heb er niets mee met veel van die motiefjes en kleuren. Tja, wat dan? Speuren in de voorraad bracht uitkomst:


 En? Best wel kerstig toch? Je ziet het niet, maar enkele stofjes hebben een vleugje goud....
 

't Kleintje op tafel, bakje koffie er bij en naaien maar! Het ging als een trein, tot dat  't Kleintje een eigen leven ging leiden. Zonder dat het pedaal werd aangeraakt ging ze als een bezetene te keer. Ai!!! Ik wist niet hoe snel ik de stekker uit het stopcontact moest trekken.....
Wat speuren op internet bracht duidelijkheid. 't Kleintje moest geopereerd worden. En wel aan haar pedaal. 


 Zo gezegd, zo gedaan. De benodigde zaken klaargezet (daglicht lamp is altijd handig bij prutswerk, schroevendraaiers, beetje naaimachine olie etc. ) en aan de slag gegaan. 

 Aha, kijk, daar zit de boosdoener. Een condensator. Een wat? Een condensator (dat mislukte AA batterijtje tussen de zwarte kabeltjes ). In vroeger tijden nodig omdat de spanning op het elektriciteitsnet nogal eens fluctueerde, nu de oorzaak van een op hol slaand machientje.
 

Goed, kabeltjes losgeschroefd, condensator verwijderd, boel weer in elkaar geprutst en klaar is Kees. Oh nee, 't Kleintje. Nog even snel wat olie op de mechanische deeltjes gedaan ( nee, niet op de stroomkabeltjes!!!) en de bodem weer bevestigd. 
Als troost voor de operatie nog even een snel smeerbeurtje en daarna:


Weer snel verder.
Zie je al wat het wordt?Een heuse kerstkrans. Niet gek voor een quiltster zonder kerststofjes, vind je niet?


Nog even een leuk laatste plaatje.....................


Fijne voorbereidingen (geen stress!!!) voor de kerst allemaal..............

Lieve groet,
Anne Claudine

3 opmerkingen:

Henny zei

Op 't gevaar af dat mijn bericht nu 2x verschijnt...
er ging namelijk iets fout.
Hij is prachtig geworden
Anne Claudine en snel gedaan!
Ik wens jou ook stressloze voorbereidingen.
groeten, Henny

Jantine zei

Hij is schitterend! Handig als je een beetje kan prutsen, met schroevedraaiers en met lapjes ;-). Enne... bij mij zul je ook geen kerst stofjes vinden (dus ik ben in goed gezelschap)

Ольга Т. zei

Интересный веночек!